Top 10 hardloop routes in hartje Rotterdam

Een abonnement bij de gemiddelde sportschool kost een student  al snel €20,- per maand, omgerekend zijn dit toch bijna 2 kratten bier. En geld is juist voor een student een belangrijk issue. Een goedkope én populaire manier van sporten is om te gaan hardlopen. Het enigste wat je moet aanschaffen zijn een paar goede hardloopschoenen, hierna kun je op ieder moment van de dag een rondje gaan lopen. Speciaal voor onze lezers heeft de sportredactie van het digitale magazine “Downtown” 10 leuke hardlooproutes samengesteld:

hardloop

1.      Bruggenloop
Je start onderaan de Erasmusbrug en loopt via de boompjes naar de Willemsbrug, via de kade loop je terug naar de Erasmusbrug. In totaal loop je circa 3,5 km.

Bereikbaarheid OV:
Ga met de metro naar Metrostation Wilhelminaplein en loop 3 minuten naar de start van je rondje.
2.      Rondje Kralingseplas
Loop een rondje om Rotterdams mooiste plas: de Kralingseplas. Er liggen verharde wegen waarop je prima kunt lopen, je startpunt is de Paradijsbrug in het Kralingsebos. Na het zwoegen kun je een pilsje pakken in De Tuin van Rotterdam. Het rondje is circa 7 km.

Bereikbaarheid OV:
Je pakt de tram en stapt uit op de Vietlaan. Hier vandaan is het nog 10 minuten lopen, heb je gelijk een goede warning-up.
3.      Rondje Pardheuvel
Het rustige en groene Parkheuvel gelegen aan de Nieuwe Maas is een mooi park om te starten met hardlopen. Als je het hele park doorloopt heb je 5 kilometer afgelegd. Er bestaat een grote kans dat je meerdere hardlopers tegenkomt, het is een erg populair rondje om lekker even te ontspannen.
Bereikbaarheid OV:
Vanaf Rotterdam CS pak je tram 7 naar Westlaan, nog 5 minuten en je loopt zo het park binnen.
4.      Singelloop
De Singenloop is een mooi rondje voor de beginnende hardloper. In totaal loop je 3 km, je begint bij de rotonde op de Gordelweg en bij café De Schurk draai je om en loop je terug naar het begin van de Bergsingel.

Bereikbaarheid OV:
Pak tram 25 richting Schiebroek en loop 5 minuten naar bet beginpunt van je rondje.
5.      Rotterdam Centrum
Bekijk het centrum eens van de andere kant en hardloop door hartje centrum, langs de Maas loop je helemaal richting de Euromast, hier vandaan loop je via de Westblaak terug naar je beginpunt. Je kunt je loop het beste beginnen bij metrostation Goudsesingel.

Bereikbaarheid OV:
Pak de metro naar metrostation Goudsesingel, hier start je met hardlopen. Na de 10 km kun je lekker uitrusten in de metro, een pluspuntje van deze loop.
6.      De Boompjes
Loop op de kade van de boompjes, langs de mooie maas. Een prachtig stuk verhard terrein voor de beginnende loper. Je kunt zelf bepalen hoe ver je loopt en hoe vaak je heen en weer gaat. Heen en weer zijn de boompjes ongeveer 8 km.

Bereikbaarheid OV:
Vanaf Rotterdam Blaak loop je binnen 5 minuten naar de boompjes, je kunt er ook voor kiezen om te beginnen bij metrostation Wilhelminaplein.
7.      De Groene Marathon van Rotterdam
Voor de echte sportieve lopers heeft “City Informatiecentrum Rotterdam” een groene hardlooproute samengesteld van maar liefst 42km.

Omdat het een enorm lange route is, kun je hem hier downloaden:

Klik om toegang te krijgen tot GroeneMarathon.pdf

Bereikbaarheid OV:

Begin bij de Maastunnel op Zuid (richting Oud-Beijerland). Je kunt het best de metro naar de Erasmustoren nemen, daar vandaan is het nog 5 minuten lopen.
8.      Van Rotterdam CS naar Kop van Zuid
Een leuke route door hartje Rotterdam. Start bij het CS en loop richting de Erasmusbrug via het Eendrachtsplein. Eenmaal aangekomen moet je flink aantal percentages beklimmen! (Afstand: 6,8 km)

Bereikbaarheid OV:
Pak de trein, metro of tram naar Rotterdam Centraal Station. Zo’n beetje iedere tram of metro rijdt er wel naar toe. Vanaf daar start je met lopen.
9.      Rondje Kuip
Een leuke route voor de echte Feyenoord fan. Start bij metrostation Wilhelminaplein en loop richting “De Kuip”. Eenmaal aangekomen loop je een rondje om het stadion via het Stadionviaduct. Daarna loop je rustig terug naar de Erasmusbrug. (Afstand: 6,3 km)

Bereikbaarheid OV:
Pak de metro en stap uit bij metrostation Wilhelminaplein.
10.  Rondje Ritte A20 – A12
Een mooie groene route voor de echte natuurliefhebber. Je start in het Kralingsebos.  Hier vandaan loop je via Hillegersberg richting het Lage Bergse Bos.  Vervolgens loop je langs de Zevenhuizerplas en de Rotte tot aan de A12. Het handigst is om de zelfde route terug te nemen.

Bereikbaarheid OV:
Vanaf Rotterdam CS pak je tram 7 naar Westlaan, nog 5 minuten en je loopt zo het park binnen.
Een paar handige tips voordat je begint met hardlopen:
Ga niet als een gek tekeer, bouw je conditie rustig op.
Koop een paar  hardloopschoenen met een goede demping, je lichaam krijgt namelijk flink wat te verduren.
Stel realistische doelen, een behaald doel motiveert je weer.
Download een hardloop App voor smartphone, hiermee kun je bijhouden hoe snel je loopt.